Süt Helvası Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sütlü Tatlılar

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapıyorum? Bursa’nın meşhur lezzeti. yolunuz düştüğünde mutlaka yerinde de demelisiniz diye düşünüyorum. Ancak yolunuz düşene kadar ben size tarifi getirdim. İşte nefis Süt Helvası, ev halkı bayıldı. Helva ile muhallebi arası nefis bir tadı var. Mutlaka deneyin. https://tarifbudur.com.tr/?p=2378&preview=true

Süt Helvası Tarifi

Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
süt helvası tarifi, süt helvası tarifi, malzemeleri, süt helvası tarifi, nasıl yapılır, süt helvası tarifi hazırlanışı, süt helvası, Sütlü Tatlılar Bursa

Süt Helvası Tarifi Malzemeleri

  • 1 litre tam yağlı süt

  • Bir bardak un

  • 125 gr tereyağı

  • Bir buçuk bardak toz şeker

  • 1 adet yumurta sarısı (oda sıcaklığında olmalı)

  • 1 paket vanilya

  • Üzeri için kırılmış fındık içi

Süt Helvası Tarifi Hazırlanışı

1

Tereyağını derin bir tencereye koyun ve orta ateşte eritin. Eriyen tereyağına bir bardak unu ilave edin ve 3-4 dakika kavurun.

2

Toz şekeri ekleyin ve eriyinceye değin karıştırın. Soğuk sütü ve yumurta sarısını ekleyin ve balon telle iyice çırparak karışımın homojen bir hale gelmesini sağlayın.

3

Muhallebi kıvamına gelen karışıma vanilyayı ekleyin. Bir tık kaynayınca ateşten alın ve fırına dayanıklı sufle kaplarına paylaştırın.

4

Fırınınızı varsa ızgara bölümüne alın ve 180 derecede ısıtın. Süt helvalarını paylaştırdığınız sufle kaplarını bir tepsi içerisinde fırına koyun ve üzerleri kızarıncaya değin yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

5

Fırınınızın ızgara bölümü yoksa sufle kaplarını derin bir tepsiye yerleştirin. Yarılarına gelecek kadar ılık su doldurun ve 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya değin pişirin. .

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap