Püreli Kuzu İncik Tarifi Nasıl Yapıyorum. Ben püreli kuzu incik tarifi ni ilk kez özel bir misafir akşamı denedim. Aslında kuzu etiyle aram çok iyi değildi ama bu tarifle birlikte fikrim tamamen değişti. Etin yumuşacık pişmesi, kemiğinden kolayca ayrılması ve o lokum gibi dokusu beni gerçekten şaşırttı. Üstelik altına hazırladığım pürüzsüz, tereyağlı patates püresiyle birleşince ortaya tam anlamıyla gurme bir tabak çıktı.
Püreli kuzu incik tarifine başlarken kuzu incikleri önce mühürledim, böylece hem lezzetini korudu hem de görüntü olarak daha güzel oldu. Ardından soğan, sarımsak, havuç ve defne yaprağı ile birlikte uzun uzun, kısık ateşte pişirdim. Etin sabırla pişmesi gerektiğini bu tarifte öğrendim. Gerçekten ne kadar yavaş pişerse o kadar yumuşak ve lezzetli oluyor. Ben suyuna biraz da et suyu ve domates salçası ekledim; sosu yoğun, aromatik ve tam kararında oldu.
Patates püresi kısmında ise bol tereyağı ve biraz krema kullandım. Pürüzsüz olması için mutlaka süzgeçten geçirdim ve tuzunu da tam ayarladım. Etle birlikte kaşığa gelen o püre o kadar uyumlu ki, yerken insanın ağzında adeta eriyor. Servis ederken üzerine etin sosundan biraz gezdirdim, hem lezzeti artırdı hem de görsel olarak çok şık durdu.
Ben bu tarifi özel günlerde yapmayı seviyorum çünkü hem gösterişli hem de gerçekten çok doyurucu. Eşim ve misafirlerim bu yemeğe bayılıyor hatta tarifini isteyenlere severek veriyorum. Bu deneyimden sonra kuzu etine olan önyargım kırıldı. Artık püreli kuzu incik, benim özel tariflerimden biri haline geldi. Her yaptığımda aynı memnuniyeti yaşıyorum ve iyi ki denemişim diyorum.
Püreli Kuzu İncik Tarifi
Püreli Kuzu İncik Tarifi Nasıl Yapılır?
Püreli Kuzu İncik Tarifi Malzemeleri
Kuzu incik
1 yk tatlı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çy tuz
Zeytinyağı
5 yk soya sosu (sos çok tuzlu ise ayrıca tuz eklemeyin)
4 dal taze soğan
10 diş sarımsak (ezmeyin kesmeyin)
-1 çb su
İpeksi Püre için;
4- 5 patates
1/2 sb süt
3 yk tereyağ
Tuz
Püreli Kuzu İncik Tarifi Hazırlanışı
Her düdüklü de süre değişebiliyor ben 15-20dk da bu hale getirdim ama siz 30-45 dk kendi düdüklünüze göre hesaplayın.
Eğer düdüklü tencereniz yoksa etleri yine mühürleyip, mum ışığı gibi kısık ateşte kemik etten ayrılıncaya kadar pişirebilirsiniz 4-5 saat kadar.
Zahmetsizce hazırlanıp çok uğraşılmış gibi bir izlemim ve tat bırakan bu şahane yemeği sevdiklerinizle keyifli sofralarda yemeniz dileğiyle