Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır? Fırın yemekleri en sevdiğim. ❤️ Kalabalık sofraların favori ve kurtarıcı yemeği olacak Antep Tava Misafirlerinize hazırlayabileceğiniz bereketli bir yemek.
Antep Tava Tarifi
Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Antep Tava Tarifi Malzemeleri
500 gr kuşbaşı et
2 tane patlıcan
2 tane orta boy patates
4-5 tane biber
2 tane soğan
4-5 tane domates
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Pulbiber, karabiber, tuz
2 su bardağı kadar sıcak su
Antep Tava Tarifi Hazırlanışı
Tüm sebzeleri kuşbaşı olarak doğruyoruz ve bir fırın tepsisine alıyoruz.
Sosu için olan malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
Ben sosu için haşladığım etin suyunu kullandım ve sısu kaynattım.
Sosu tepsideki malzemelerin üzerine ilave edip güzelce harmanlıyoruz.
Tepsinin üzerini önce yağlı kağıt, sonra folyo ile güzelce sarıp fırına gönderiyoruz.
200 derecede 1 saat üzeri kapalı olarak pişiriyoruz.
Yemeğin üzerini açıp 30 dakika da üzeri açık şekilde pişirip fırından alıyoruz. Dinlendirip servis edebilirsiniz.