Antep Tava Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Et Yemekleri

Antep Tava Tarifi

0

Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır? Fırın yemekleri en sevdiğim. ❤️ Kalabalık sofraların favori ve kurtarıcı yemeği olacak Antep Tava Misafirlerinize hazırlayabileceğiniz bereketli bir yemek.

Antep Tava Tarifi

Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
antep tava, antep tava tarifi, antep tava nasıl yapılır, antep tava malzemeleri Et Yemekleri Antep

Antep Tava Tarifi Malzemeleri

  • 500 gr kuşbaşı et

  • 2 tane patlıcan

  • 2 tane orta boy patates

  • 4-5 tane biber

  • 2 tane soğan

  • 4-5 tane domates

  • 5-6 diş sarımsak

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • Pulbiber, karabiber, tuz

  • 2 su bardağı kadar sıcak su

Antep Tava Tarifi Hazırlanışı

1

Tüm sebzeleri kuşbaşı olarak doğruyoruz ve bir fırın tepsisine alıyoruz.

2

Sosu için olan malzemeleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.

3

Ben sosu için haşladığım etin suyunu kullandım ve sısu kaynattım.

4

Sosu tepsideki malzemelerin üzerine ilave edip güzelce harmanlıyoruz.

5

Tepsinin üzerini önce yağlı kağıt, sonra folyo ile güzelce sarıp fırına gönderiyoruz.

6

200 derecede 1 saat üzeri kapalı olarak pişiriyoruz.

7

Yemeğin üzerini açıp 30 dakika da üzeri açık şekilde pişirip fırından alıyoruz. Dinlendirip servis edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap