Pizza Poğaça Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Hamur İşleri

Pizza Poğaça Tarifi

0

Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Kahvaltıda yada atıştırmalık olarak yapabileceğiniz güzel bir tarif kabardikca kabaran puf puf bir mayalı hamur yıllardır yaptığım tarif bu hamurdan 4 çeşit poğaça yapıyorum hamur o kadar güzel ki her poğaça da farklı bir lezzet oluyor.

Pizza Poğaça Tarifi

Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
poğaça, poğaça tarifi, pizza poğaça, pizza poğaça tarifi, pizza poğaça nasıl yapılır, pizza poğaça malzemeleriHamur İşleri Tekirdağ

Pizza Poğaça Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1.5 yemek kaşığı kuru maya

  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

  • 2 yemek kaşığı toz şeker

  • 2 yumurta (sarının biri üzeri için)

  • 2 tatlı kaşığı tuz

  • Aldığı kadar un(200 ml bardakla 5 bardak un kullandım)

  • Üzeri için :

  • Ayırdığınız yumurta sarısı

  • Dilimlenmiş kaşar peyniri

  • Dilimlenmiş sucuk

  • Dilimlenmiş yeşil biber

  • Dilimlenmiş domates

Pizza Poğaça Tarifi Hazırşlanışı

1

Öncelikle ön mayalama işlemi için, ılık suyu, toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp, tahta kaşıkla karıştırın ve üzerini örtüp, köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika dinlendirin

2

Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyip (yoğurt oda sıcaklığında olmalı) elinizle karıştırın.

3

Azar azar aldığı kadar un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.

4

Üzerini önce streç folyoyla, ardından temiz bir örtüyle örtüp, yaklaşık 1 saat mayalandırın.

5

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın. Toplam 22 beze, yani poğaça hamuru elde edin.

6

Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

7

Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. 15 dakika tepside dinlendirip, hafif elinizle yassıltın.

8

Orta kısımlarına bastırarak, kenarlara fazla yaklaşmadan çukur oluşturun.

9

Oluşturduğunuz çukurlara çatal batırın.

10

Önce kaşar dilimlerini, ardından 4’e böldüğünüz çeri domateslerinin bir dilimini, yeşil biber ve sucukları yerleştirin.

11

Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 5 dakika daha dinlendirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana pişirin.

12

Kızaran poğaçalar zaten yumuşacık olacak, fakat ben dahada yumuşak olsun istiyorum diyorsanız, hafif ılıyana kadar temiz bir örtüyle üzerlerini örtün. Çok fazla soğumadan afiyetle tüketin. Unutmayın, yumuşacık poğaça iyi mayalanmış hamurla elde edilir. İyi bir mayalanma gerçekleştirirseniz, daha siz hamurları yuvarlayıp tepsiye dizerken, puf puf kabarmaya başlıyor. Hamurunun kıvamından ne kadar yumuşak bir poğaça olacağı anlaşılıyor. Mükemmel kıvamda bir hamur. Üzeri için istediğiniz pizza malzemelerinden ilave edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap