Mercimek Ekmeği Tarifi Nasıl Yapıyorum? Karatay ekmeği olarak da geçen mercimek ekmeğini denedim ♥️ Unsuz bi ekmek için çok çok başarılı! Rahat rahat banmalık. Yine bir @refikabirgul tarifi çünkü risk almayı sevmem. https://tarifbudur.com.tr/?p=2493&preview=true
Mercimek Ekmeği Tarifi
Mercimek Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Mercimek Ekmeği Tarifi Malzemeleri
2 su bardağı kırmızı mercimek
4 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuzu
2/3 su bardağı zeytinyağ
Tuz
2 paket kabartma tozu
içine lor peyniri, maydanoz, kekik
çörek otu
Mercimek Ekmeği Tarifi Hazırlanışı
2 su bardağı kırmızı mercimeği bir gece öncesinden içme suyu ile ıslatın.
Ertesi gün suyunu süzüp tekrardan sudan geçirip süzün ve mutfak robotuna koyun.
Mutfak robotunda püre haline gelene dek çekin. Geniş bir kaseye hamuru karıştırmak için mercimek püresini dökün.
Mutfak robotuna 4 adet yumurtayı kırın, 1 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 2/3 su bardağı zeytinyağını da ekleyip robotu tekrardan çalıştırın.
Tuz miktarını ağız tadınıza göre biraz ayarlayın.
Malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra hamur kasesinin içerisine ekleyip spatula yardımıyla hepsini karıştırın.
2 paket kabartma tozunu da ekleyip son kez karıştırın. Yaklaşık 25×35 cm bir tepsiyi zeytinyağı ile yağlayıp karışımı dökün.
İsterseniz içine lor peyniri, maydanoz, kekik gibi baharatlar ekleyebilir, üzerine çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden 180 derecede ısıttığınız alt üst ve fansız çalışan fırında, ortanın altında, yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Afiyetle