Lahana Sarması Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pilav

Lahana Sarması Tarifi

0

Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır? Lezzetli yumuşacık bir lahana tarifi arıyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Lahana Sarması Tarifi

Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Pişirme Süresi30 Dakika
sarma, lahana sarması, sarma tarifi, lahana sarması tarifi, lahana sarması nasıl yapılır, lahana sarması malzemeleri Yemek TarifleriTekirdağ

Lahana Sarması Tarifi Malzemeleri

  • 1 adet ort boy lahana

  • 1,5 su bardağı pirinç (300 gr)

  • Yarım su bardağı pilavlık bulgur (100 gr)

  • 1 adet soğan

  • 1 yemek kaşığı biber salçası

  • Bir çay bardağından birz az sıvıyağ (80ml)

  • 120-150 gr kıyma (yoksa koymayabilirsiniz)

  • İnce kıyılmış maydanoz

  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı kuru nane

  • Sosu:

  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 400 ml su (2 su bardağı)

  • Bir tutam tuz

Lahana Sarması Tarifi Hazırlanışı

1

İçi harcı için soğanları sıyıyağında kavurun, üzerine salçayı ekleyerek kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinçi, bulguru, derin bir kaseye alın, üzerine tavadaki soğanları ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Karışıma isteğebağlı kıyma ekleyebilrsiniz.

2

Lahananın sert orta kısmını kesip çıkarın. Yaprakları yaklaşık 50-60 saniye yumuşayana kadar haşlayın. Çok uzun haşlamayın sarabileceğiniz yumuşaklıkta olsunlar yoksa dağılıyorlar. Not: Lahanayı bütün olarak kaynar suda haşlayıp aynı zamanda tek tek yaprakları ayırırsanız, biraz daha kolay oluyor. .

3

Kalın damar kısımlarını bıçakla düzgünce keserek çıkarın ve yaprakları sarmaları yapmak istediğiniz boyutta kesin. Yaprakların içine iç harcından koyun ve isteğe bağlı kenarlarını içe kapatarak sarın. Tencerenin içne birkaç adet yaprak yerleştirin ve üzerine sarmaları dizin.

4

Tavada sıvıyağını ve salçayı kavurun. Üzerine 350 ml su ekleyin, tuz serpin ve karıştırın. Sarmaların üzerine gezdirin. Üzerine sarmalarla aynı hizada olana kadar gerekirse su ekleyin. Sarmaların dağılmadan pişip açılmaması için üzerine bir tabak kapatabilirsiniz.

5

Kapağını kapatın, kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak sarmalar yumuşayana kasar pişirin.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap