Hasanpaşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır? Selamlar İki lezzetin bir arada olduğu davet sofralarının vazgeçilmezi nefis bir yemek hazırlıyoruz. Tam ölçülü lezzetli bu tarifi sevdiklerinizle paylaşın
Hasanpaşa Köfte Tarifi
Hasanpaşa Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Hasanpaşa Köfte Tarifi Malzemeleri
600 gr kıyma ( az yağlı)
3 yk galeta unu
1 adet yumurta
1 soğan rendesi
1diş sarımsak rendesi
1 tk tuz
1/2 çk karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber
2 adet orta boy patates
1 kahve fincanı ılık süt
1 tk tereyağ
1/2 çk Tuz,
Bir fiske karabiber
Sosu için:
1 yk sıvıyağ
1 yk domates salçası
1,5 sb sıcak su
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Hasanpaşa Köfte Tarifi Hazırlanışı
Önce patatesleri soyup küp küp doğrayın.
Üzerine soğuk su ve tuz atıp haşlamaya bırakın.
Ardından köfte için soğanları rendeleyip suyunu sıkın, kıyma, yumurta ,sıvı yağ, doğranmış maydanozu ve baharatları katıp iyice birbirine yedirin.
En son ekmek içi ve galeta ununu ekleyip yoğurun.
Avucunuzla küçük çanak şekli verip tepsiye dizin salçalı su döküp biraz kızarması için fırına verin.
Diğer yandan patatesler haşlandı ise hiç su dökmeden süzün ve içine süt ,yumurta, tereyağ kaşar ve tuzu ilave edip ezici yardımı ile iyice püre yapın.
Kıymalarınızı fırından çıkarın ve üzerine patatesleri koyup iyice kızarana kadar tekrar 180 derecede fırına verin. Afiyet olsun.