Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Yok böyle bir lezzet diyorum. Daha önce cesaret edemeyenler bu tarifi gönül rahatlıyla deneyebilir. Asla Karnabaharın baskın lezzetini hissetmeyeceksiniz.
Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi
Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi Malzemeleri
400 gr karnabahar (yarım)
1 soğan
1 büyük diş sarımsak
1 havuç
3 orta boy patates
200ml krema isteyen Süt ekleyebilir
1 litre kaynamış su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber ve biraz muskat
1/4 çay kaşığı kimyon (Karnabaharın daha sindirilebilir olmasını sağlar)
dereotu, kıyılmış
Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi Hazırlanışı
Soğan, sarımsak, patates ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Karnabaharı yıkayın ve küçük çiçeklerine ayırın.
Sıvı yağ ve tereyağını bir Tencerede ısıtın, soğan ve sarımsağı hafif kavurun.
Sonra patates ve havuç ekleyin. Bir iki tur karıştırdıktan sonra Karnabaharı ilave edin ve kısa bir süre soteledikten sonra, kaynamış sıcak suyu ve kimyonu ekleyin. kaynamaya başladığında kapağı hafif kapalı olarak orta ateşte 25-30 dakika pişirin.
Çorbayı el blenderi ile iyice püre haline getirin. Krema ekleyin, karabiber, muskat, tuz ve dereotu ekleyip çorbanızı tamamlayın. Afiyet olsun