Kır Pidesi Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Hamur İşleri

Kır Pidesi Tarifi

0

Kır Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır? Herkese iyi akşamlar Akşam yemeğine yumuşacık yaptığım kır pidelerim ister kıymalı isterseniz patatesli yapabilirsiniz.

Kır Pidesi Tarifi

Kır Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
pide, kır pidesi, pide tarifi, kır pidesi tarifi, kır pidesi nasıl yapılır, pide nasıl yapılırHamur İşleri Tekirdağ

Kır Pidesi Tarifi Malzemeleri

  • 5 su bardağı un

  • 2 su bardağı ılık su

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Yarım yaş maya (21 gr )

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • İç harçı:

  • 400 gram dana kıyma

  • 2 adet soğan

  • 2 adet kapya biber

  • 2 adet yeşil biber

  • Yarım tatlı kaşığı tuz

  • Yarım tatlı kaşığı toz biber

  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

  • 1 yemek kaşığı tereyağ

  • Üzeri için bir yumurta

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

Kır Pidesi Tarifi Hazırlanışı

1

İç harcı için önce kıymayı kavurun, üzerine küçük küçük doğranmış soğan ve biberleri ekleyin.

2

Güzelce soteleyip üzerine tuz ve baharatları ekleyin ve biraz soğuması için kenarda bekletin.

3

Karıştırma kabının içine un ve tuzu ekleyin.

4

Ilık su içine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Karışımı unun üzerine boşaltıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat mayalandırın.

5

Mayalanan hamuru mandalinadan biraz büyük bezeler yapın. Bezeleri unlu tezgahta açın. (fazla ince olmasın)

6

İçine iç harçı koyup iki ucunu birleştirip kapatın. Elinizle videoda olduğu gibi biraz bastırarak büyütün ve ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin.

7

Üzerini bir bezle kapatın ve 15 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

8

Fırından çıkan pidelerin üzerine biraz tereyağı sürün ve üzerini nemili bir bezle 5 dakika kapatın.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap