Kerevizli Yahni Tarifi Nasıl Yapılır? Sebze severleri de et severleri de mutlu edecek bir tarifim var diyeceğim ama biliyorum ki genellikle sebze seven et, et seven de sebze sevmiyor. Ben bu genele uymayıp ikisini de seven azınlıktanım. Sağlık sebepleri nedeniyle yiyemediğim şeyler olsa da sırf tadını sevmediğim için yiyemediğim çok az şey var. Hepsinin yeri ayrı bana göre. Mevsimine göre de yeri değişiyor elbette. Bu aralar varsa yoksa kereviz, karnabahar, pırasa… Arada da değişiklik olsun diye et ekliyorum içine.
Kerevizli Yahni Tarifi
Kerevizli Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?
Beslenme Bilgileri
Kerevizli Yahni Tarifi Malzemeleri
500 g kuşbaşı dana eti
2 adet (500 g) kereviz,
1 adet soğan
4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet defne yaprağı
Su
Tuz
Kerevizli Yahni Tarifi Hazırlanışı
Düdüklü tencereyi kızdırıp eti ekleyin ve sürekli karıştırarak suyunu salıp çekene kadar kavurun,
Zeytinyağ ve soğanı ekleyip soğan yumuşayana kadar kavurun,
2-3 su bardağı sıcak su ve defne yapraklarını ilave edip kapağını kapatın ve her zaman pişirdiğiniz süreden beş dakika az olacak şekilde pişirin,
Kapağını açıp etlerin boyutunda doğradığınız kerevizleri ve gerekiyorsa sıcak su ilave edip kerevizler yumuşayana kadar pişirin,
Defne yapraklarını çıkarıp tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.