Karnabaharlı Humus Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Ana Yemek

Karnabaharlı Humus Tarifi

Karnabaharlı Humus Nasıl Yapılır?

0

Karnabaharlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır? Karnabahar sevmiyorsanız tam size göre bir tarif. Emin olun karnabahar tadı almadan karnabahar tüketip onun tüm faydalarından yararlanmış olacaksınız. Hem çok lezzetli hem çok pratik hemde oldukça besleyici oldu mutlaka deneyin denettirin ve sonuçları lütfen benimle paylaşın.

Karnabaharlı Humus Tarifi

Karnabaharlı Humus Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı5-8 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi15 Dakika
Karnabaharlı Humus Tarifi, Karnabaharlı Humus Nasıl Yapılır, Humus TarifiAna YemekHayrabolu

Karnabaharlı Humus Malzemeleri

  • 1 küçük karnabahar

  • 1 su bardağı önceden haşlanmış nohut

  • yarım çay bardağı zeytin yağı

  • 4 yemek kaşığı tahin

  • 2 diş sarımsak

  • 1 limon suyu

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 tatlı kaşığı tuz( damak tadınıza göre kontrollü ekleyin lütfen)

  • kıvamına göre göz kararı soğuk su ( ben yarım çay bardağı ekledim)

  • Üzeri için ( isteğe göre)

  • Biraz kırmızı toz biber

  • Zeytin yağı

  • Bir avuç nar tanesi

  • 2 dal İnce kıyılmış maydonoz

Karnabaharlı Humus Tarifi

1

Karnabaharı küçük parçaları ayırıp 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz( çok hafif diri kalıyor dilerseniz biraz uzun tutabilirsiniz)

2

✅yada fırınlamak istemezseniz ister buharda ister suda haşlayabilirsiniz.

3

Önce fırınladığımız yada haşladığımız karnabahar ve nohutu 1-2 dakika robotta çekiyoruz

4

Daha sonra humus için gerekli tüm malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar robottan çekiyoruz.

5

Hazırladığımız humusu servis tabağına alıp ister benim yaptığım gibi yada elinin altında ne varsa dilediğin gibi üzerini süsleyebilirsin.

6

Hazırladığımız humusu servis tabağına alıp ister benim yaptığım gibi yada elinin altında ne varsa dilediğin gibi üzerini süsleyebilirsin.

7

❤️Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsın ❤️

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap