Humus Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Meze

Humus Tarifi

0

Humus Tarifi Nasıl Yapılır? Bu humusta ona bebeksi bir doku katan farklı bir şey denedim (çünkü standart bir tarif yapamıyorum asla, neden bilmiyorum ): Süzme peynir! Peynir tadı neredeyse hiç gelmiyor, hafif bir freshlik katıyor, ama o kıvam ah o kıvam! Yılbaşı sofrasına kesin çok yakışır! Acil yapmanız ve ekmekle fırt diye sıyırmanız lazım✨ Geceden nohutu ıslatırken içine birer çay kaşığı karbonat ve tuz eklemeyi unutmayın♥️

Humus Tarifi

Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
humus, humus tarifi, humus nasıl yapılır, humus malzemeleri MezeTekirdağ

Humus Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı haşlanmış kabukları soyulmuş nohut

  • 1/2 çay bardağı tahin

  • 3 yemek kaşığı su

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 1/2 limon suyu

  • 1 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı tuz, kimyon, kırmızı toz biber

Humus Tarifi Hazırlanışı

1

Gerekli malzemeler mutfak robotuna alınır ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekilir.

2

Baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

3

Üzerine isteğe bağlı kırmızı toz biber gezdirerek servis yapılır.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap