Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Çayın yanına kolaylıkla yapabileceğiniz çok lezzetli bir kek tarifim var…
Elmalı Rulo Kek Tarifi
Elmalı Rulo Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Elmalı Rulo Kek Tarifi Malzemeleri
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 vanilin
1 kabartma tozu
İç harcı için:
5 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
Pudra şekeri
Elmalı Rulo Kek Tarifi Hazırlanışı
Elmalı iç harcı için; elmaları soyarak, rendenin iri tarafı ile rendeleyelim.
Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalar ve 1 bardaktan biraz az şekeri alarak, elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocağı kapatarak, tarçın ve cevizi ekleyerek karıştıralım.
Keki için; yumurtalar ve şekeri iyice beyazlayıp, köpürünceye kadar çırpalım.
Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Kek hamurumuz hazır.
Fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim.
Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcı eşit şekilde yayalım.
Elmalı harcın üzerine de kek harcımızı yayalım.
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında, üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dk pişirelim.
Fırından aldıktan sonra, sıcağı ile kekimizi sarmamız gerekiyor. Kolaylık olması açısından, başka bir pişirme kağıdı üzerine keki ters çevirelim. Elmalı taraftaki kağıdı, soyarak çıkaralım.
Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak, keki rulo şeklinde saralım. Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletelim.
İyice soğuyunca, üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.