Çökertme Kebabı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Et Yemekleri

Çökertme Kebabı Tarifi

0

Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır? yumuşacık ağızda dağılan bir et tarifi isterseniz bu tarifi denemelisiniz. Ben patatesleri kalın yapıyorum biraz çocuklar için❤️isterseniz siz daha ince yapabilirsiniz

Çökertme Kebabı Tarifi

Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
çökertme kebabı, çökertme kebabı tarifi, çökertme kebabı nasıl yapılır, çökertme kebabı tarifi malzemeleri Et Yemekleri Adana

Çökertme Kebabı Tarifi Malzemeleri

  • 600 gr biftek

  • 3 adet patates

  • 6 yemek kaşığı yoğurt

  • Et marinesi için

  • 1 adet soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz,karabiber

  • Domates sosu için

  • 2 adet domates

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • tuz,karabiber,kimyon

Çökertme Kebabı Tarifi Hazırlanışı

1

Çökertme kebabı için öncelikle etlerimizi julyen olacak şekilde doğrayalım.

2

Ardından döküm bir tencereye alarak etler suyunu salıp çekene kadar, ara ara karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirelim. Bu aşamada en iyi sonucu ben döküm tava ile aldım, sizin de varsa kullanmanızı tavsiye ederim.

3

Et suyunu çektikten sonra yaklaşık sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edelim. Birkaç dakika soğanları da etle birlikte kavuralım.

4

Biber salçası, toz biber, pul biber, kekik ve tuz ekleyerek 1-2 tur karıştıralım. Ardından suyu ekleyelim.

5

Tencerenin kapağını kapatalım ve orta ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.

6

Etler pişerken diğer taraftan airfryer’e dondurulmuş patates ilave edelim.

7

Patates kızartma programında yaklaşık 20 dakika kadar pişmeye bırakalım. Eğer hazır dondurulmuş patates kullanmayı tercih etmezseniz 4 tane orta boy patates bu tarif için yeterli olacaktır. İnce kibrit çöpü şeklinde doğradığınız patatesleri kızgın yağda da kızartabilirsiniz.

8

Etlerimiz suyunu çekip lokum gibi piştikten sonra sunum kısmına geçebiliriz. Eğer etleriniz tam pişmediyse 1 su bardağı su ekleyerek pişirmeye devam edebilirsiniz.

9

Servis için öncelikle tabağa kızarmış patateslerimizi alalım.

10

Üzerine biraz tuzla çırptığımız yoğurdu gezdirelim. Yoğurdun üzerine daha sonra etlerimizi yerleştirelim.

11

Son olarak tereyağında kızdırdığımız pul biberi de yemeğin üzerine gezdirelim.

12

Biraz maydanoz serpiştirerek renklendirdiğimiz çökertme kebabımız artık servise hazır. Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap