Bisküvili Paşa Sarma Tarifi Nasıl Yapıyorum? Yumuşacık, ipek gibi muhallebi dokusu üstünde bisküvi kırıntıları. O kadar hafif bir tatlı ki bir oturuşta tüm tepsiyi yiyorum. Görüntüsü çok şık, yapımı çok pratik, malzemeleri ise çok ekonomik. Şahane bir tatlı Bisküvili Paşa Sarma. Çay saatlerinizin favorisi olacak tarifim https://tarifbudur.com.tr/yulafli-havuclu-kurabiye-tarifi/
Bisküvili Paşa Sarma Tarifi
Bisküvili Paşa Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Bisküvili Paşa Sarma Tarifi Malzemeleri
Bisküvi katmanı için,
1 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için,
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
125 gr tereyağı
1 paket vanilya
Bisküvili Paşa Sarma Tarifi Hazırlanışı
Bisküvi ile erimiş tereyağını karıştırın.
Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine bisküviyi yayın üzerine bir yağlı kağıt daha serip diğer fırın tepsisiyle bastırın ki düzleşsin.
Muhallebi için tereyağı dışında kalan malzemeyi derin bir tencereye alın homojen olana kadar çırpın. Karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kapatın
içine tereyağını ekleyin eriyene kadar karıştırın. Karışımı 5-6 dakika pürüssüz bir kıvam olana kadar mikserle çırpın.
Ve bisküvinin üzerine yayın. 2-3 saat buzdolabında dinlendikten sonra 2-3cm kalınlığında kesin ve rulo yapın.
Kalan muhallabiyi de aynı şekilde hazırlayıp soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.❤️