İncir Uyutması Tarifi Nasıl Yapılır? Sadece iki malzemeyle yapılan aşırı lezzetli ve sağlıklı bir tarif. Bu tarifte benim için tek önemli olan şey gerçekten kaliteli incirler kullanmak. İncir uyutması, geleneksel bir Türk tatlısıdır. Genellikle incir, ceviz ve sütlü muhallebiyle yapılan bir tatlıdır. Lezzeti kişisel tercihlere göre değişebilir. Ancak genel olarak, benim fikrim incir uyutması oldukça lezzetli ve doyurucu bir tatlıdır. İncirin doğal tatlılığı, cevizin kıtır dokusu ve sütlü muhallebinin kremamsı lezzetiyle birleşerek hoş bir deneyim sunacağına eminim. Tarifime yorumlarınızı bekliyorum https://tarifbudur.com.tr/incir-uyutmasi-tarifi/
İncir Uyutması Tarifi
İncir Uyutması Tarifi Nasıl Yapılır?
İncir Uyutması Tarifi Malzemeleri
500 ml süt
8 adet kuru incir
1/2 çay kaşığı tarçın
İncir Uyutması Tarifi Hazırlanışı
İncirleri küp küp kesin ve yumuşaması için kaynar suda bekletin.
Ayrı bir tencerede sütü parmağınız içinde durabilecek sıcaklıkta olana dek( yoğurt mayalamada old gibi) ısıtın.
İncirleri süzün ; istenen sıcaklığa gelen sütün içerisine tarçın ile birlikte ilave edin. El blenderı ile pürüssüz kıvam alana dek çekin.
Hızlıca Servis kaselerine alın ve üzerini streç film ile kapatın ve bir bez ile sıkıca üstünü örterek 2-3 saat oda sıcaklığında bekletin. Sonrasında üstü açık şekilde buzdolabına alın-soğutun. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.