Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır? Beşamel soslu tavuk tarifimizde pratik bir şekilde hazırlayarak kendisine sofralarımızda yer vermeyi uygun bulduk. Pratik yemek tariflerinin başında gelmesi, doyurucu bir ana yemek olması da beşamel soslu tavuk tarifini özel kılıyor. Bu tarif kaçmaz diyoruz.
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi
Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?
Beşamel Soslu Tavuk Malzemeleri
500 g kemiksiz tavuk eti (ben kalça ve göğüs karışık kullanıyorum)
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı, evde varsa kullanıyorum)
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase kadar konserve garnitür (bezelye, havuç, patates)
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıcak su (60 ml)
Beşamel Sos İçin:
2,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Çay kaşığının ucu ile karabiber
Kaşar peyniri rendesi
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi
Tavuk etlerini parmak kalınlığında doğrayarak sıvı yağı kızdırdığımız tavada soteleyelim.
İnce doğranmış soğanları ilave ederek bir iki çevirelim.
Rengi dönmeye başlayınca doğranmış kırmızı biber ve soğanı ekleyerek beraber bir kaç dakika daha çevirelim.
Tavuklar kızardıktan sonra salçasını, sarımsağı, tuzunu ve baharatlarını ilave edelim, 1-2 dakika daha kavuralım.
Suyunu süzdüğümüz konserve garnitürü ilave ederek karıştıralım.
Yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatalım
Tüm malzemeler güzelce karışıp piştikten sonra hazırlanan tavuğu ocaktan alarak küçük bir fırın kabının tabanına yayalım.
Onun üzerine de beşamel sos hazırlayıp yemeğin üzerini beşamel sos ile kapatalım.
Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyelim.
Fırın kabını fırına sürerek üzeri pembeleşinceye kadar 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran ve peynirleri eriyen fırında beşamel soslu tavuğumuz servise hazır. Afiyet olsun!
Beşamel Sos Nasıl Yapılır?
Uygun bir tavaya tereyağını alarak eritin.
Eridikten sonra unu ekleyip karıştırarak kavurun, rengi hafif dönmeye yakın çırpıcı ile bir taraftan hızlıca çırparak sütü ilave edin ve karıştıra karıştıra kaynatın.
Kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyerek tekrar karıştırın ve ocaktan alın.