Barbunya Pilaki Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze Yemekleri

Barbunya Pilaki Tarifi

0

Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır? İftar sofralarınıza eşlik edecek ara doyurucu olan barbunya pilakiyi deneyin.

Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
barbunya, barbunya tarifi, barbunya pilaki, barbunya pilaki tarifi, barbunya pilaki nasıl yapılır, barbunya pilaki malzemeleriSebze Yemekleri Tekirdağ

Barbunya Pilaki Tarifi Malzemeleri

  • Yarım kg barbunya(ben yazdan buzluğa atmıştım onunla yaptım)

  • 1 adet soğan

  • 1 adet havuç

  • 1 adet patates

  • 1 tatlı kaşığı salça

  • Sıvıyağ yada zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2-3 adet küp şeker

Barbunya Pilaki Tarifi Hazırlanışı

1

İlk olarak, barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatarak çıkan suyu süzün (barbunyalar pişsin ama dağılmasına izin vermeyin).

2

Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayın ve tencerede yarım su bardağı su ile pişirmeye başlayın.

3

Soğanlar yumuşadıktan sonra zeytinyağını ilave ederek; önce salçayı, domatesi sonra da küp küp doğradığınız patatesleri, ince halkalar halinde doğradığınız havucu ve ince kestiğiniz sarımsakları ilave edin.

4

2 dakika kadar yağda çevirdikten sonra şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve 10 dakika kadar patates ve havuçları pişirin.

5

Daha sonra barbunyaları ilave ederek, suyu kontrol edin. Çok azalmışsa, bir miktar daha kaynar su ilave edebilirsiniz.

6

Patatesler ve havuçlar pişene kadar tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte kaynatın. Suyunu kontrol etmeyi unutmayın ki, tencerenin tabanı tutmasın.

7

Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap