Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır? İftar sofralarınıza eşlik edecek ara doyurucu olan barbunya pilakiyi deneyin.
Barbunya Pilaki Tarifi
Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
Barbunya Pilaki Tarifi Malzemeleri
Yarım kg barbunya(ben yazdan buzluğa atmıştım onunla yaptım)
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 tatlı kaşığı salça
Sıvıyağ yada zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 adet küp şeker
Barbunya Pilaki Tarifi Hazırlanışı
İlk olarak, barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 10 dakika kadar kaynatarak çıkan suyu süzün (barbunyalar pişsin ama dağılmasına izin vermeyin).
Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayın ve tencerede yarım su bardağı su ile pişirmeye başlayın.
Soğanlar yumuşadıktan sonra zeytinyağını ilave ederek; önce salçayı, domatesi sonra da küp küp doğradığınız patatesleri, ince halkalar halinde doğradığınız havucu ve ince kestiğiniz sarımsakları ilave edin.
2 dakika kadar yağda çevirdikten sonra şeker, tuz ve 1 su bardağı kadar kaynar suyu ilave edin ve 10 dakika kadar patates ve havuçları pişirin.
Daha sonra barbunyaları ilave ederek, suyu kontrol edin. Çok azalmışsa, bir miktar daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
Patatesler ve havuçlar pişene kadar tencerenin kapağı kapalı ve kısık ateşte kaynatın. Suyunu kontrol etmeyi unutmayın ki, tencerenin tabanı tutmasın.
Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alıp, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.