Ay Tatlısı Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Şerbetli Tatlılar

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapıyorum? Herkese iyi akşamlar. Kolay ve çok lezzetli bir tatlı tarifiyle geldim.
Baklava lezzetinde Ay tatlısı. Ramazanda yapabileceğiniz en güzel tatlı. Bu tarifin muadili olan gül tatlısı tarifimide deneyebilirsiniz.

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
tatlı, ay tatlısı, ay tatlısı tarifi, ay tatlısı tarifi nasıl yapılır, ay tatlısı tarifi malzemeleri Şerbetli Tatlılar Tekirdağ

Ay Tatlısı Tarifi Malzemeleri

  • 125 gr tereyağı

  • 2 yumurta birinin sarısı üzeri için

  • Yarım çay bardağı irmik

  • Yarım çay bardağı şeker

  • Yarım çay bardağı yoğurt

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 yemek kaşığı sirke

  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

  • 3,5 su bardağı un

  • şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker

  • 2,5 su bardağı su

  • 1 dilim limon

Ay Tatlısı Tarifi Hazırlanışı

1

Ay tatlısı hamuru için karıştırma kabına tereyağı,sıvı yağı,yoğurt, irmik, sirke,şeker,yumurta, ceviz ve kabartma tozunu alalım ve elimizle karıştıralım. Kontrolü bir şekilde unu da ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.

2

Yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim. Hamurumuz hazır olduktan sonra bir kenara alalım ve şerbetini hazırlayalım.Bunun için uygun bir tencereye şeker, su ve limon alıp karıştıralım 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.

3

Daha sonra hazırladığımız hamuru tezgaha alalım bir parça alıp ve rulo haline getirelim.

4

Hazırladığımız rulonun üzerine bastırarak yassı bir şekil verelim. Bir çay bardağı ucuyla tek tek bastırarak tatlımıza ay şeklini verelim. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi uygulayalım. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

5

Tatilimizin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim yaklaşık 20-25 dakikada kızarıyor.

6

Daha sonra fırından çıkardığımız tatlımızın altından yağlı kağıtı alıp üzerine ılık şerbeti sıcak tatlımızın üzerine gezdiriyoruz. 10-15 dakika sonra tatlımızı ters çeviriyoruz şerbeti iyice çekince servis tabağını alıyoruz üzerini fıstıkla süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun

İlginizi Çekebilir
badempare tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap