Kaşarlı Pastırmalı Pide Tarifi Nasıl Yapıyorum? Pastırma ve kaşarın hamur ile uyumunu hep beraber deneyimlemeyi tavsiye ediyorum. Yapımı oldukça basit bence gözünüz korkmasın. Ben pastırma ve kaşarın uyumunu çok seviyorum. Tadı inanılmaz lezzetli. Hadi yapımına geçiyorum. Bir önceki tariflerimizden Unsuz Şekersiz Vegan Kurabiye Tarifini de inceleyebilirsiniz.
Kaşarlı Pastırmalı Pide Tarifi
Kaşarlı Pastırmalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Kaşarlı Pastırmalı Pide Tarifi Malzemeleri
Yaklaşık 3.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 dolu yemek kaşığı kuru maya
Rendelenmiş kaşar
Dilimlenmiş Pastırma
Kaşarlı Pastırmalı Pide Tarifi Hazırlanışı
Ilık süt,tuz,şeker maya karıştırılır. Karışıma un eklenip hafif ele yapışan bir hamur elde edilir, bir saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur bezelere ayrılır, her bir beze ince uzun bir şekilde açılır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
İçine bolca kaşar, kaşarların üstüne pastırma dizilip şekil verilir
230 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkan misss gibi pidelerimizin kenarlarına tereyağ sürülür ve afiyetle yenir Hepsi bu Afiyet olsun.