Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapıyorum? Bursa’nın meşhur lezzeti. yolunuz düştüğünde mutlaka yerinde de demelisiniz diye düşünüyorum. Ancak yolunuz düşene kadar ben size tarifi getirdim. İşte nefis Süt Helvası, ev halkı bayıldı. Helva ile muhallebi arası nefis bir tadı var. Mutlaka deneyin. https://tarifbudur.com.tr/?p=2378&preview=true
Süt Helvası Tarifi
Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Süt Helvası Tarifi Malzemeleri
1 litre tam yağlı süt
Bir bardak un
125 gr tereyağı
Bir buçuk bardak toz şeker
1 adet yumurta sarısı (oda sıcaklığında olmalı)
1 paket vanilya
Üzeri için kırılmış fındık içi
Süt Helvası Tarifi Hazırlanışı
Tereyağını derin bir tencereye koyun ve orta ateşte eritin. Eriyen tereyağına bir bardak unu ilave edin ve 3-4 dakika kavurun.
Toz şekeri ekleyin ve eriyinceye değin karıştırın. Soğuk sütü ve yumurta sarısını ekleyin ve balon telle iyice çırparak karışımın homojen bir hale gelmesini sağlayın.
Muhallebi kıvamına gelen karışıma vanilyayı ekleyin. Bir tık kaynayınca ateşten alın ve fırına dayanıklı sufle kaplarına paylaştırın.
Fırınınızı varsa ızgara bölümüne alın ve 180 derecede ısıtın. Süt helvalarını paylaştırdığınız sufle kaplarını bir tepsi içerisinde fırına koyun ve üzerleri kızarıncaya değin yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Fırınınızın ızgara bölümü yoksa sufle kaplarını derin bir tepsiye yerleştirin. Yarılarına gelecek kadar ılık su doldurun ve 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya değin pişirin. .