Fincan Böreği Tarifini Nasıl Yapıyorum? Fincan böreği tarifi sabah saatlerine uygun olduğu için kahvaltıya yapıyorum. Sürekli yapılacak bir tarif olmasa da denemek istiyorum. Kıymalı iç harcına kuş üzümü de ekliyorum. Sarıyer böreği tadı geliyor inceden, ki amacım da buydu. Öne çıkanlarda detaylı anlatımı da mevcut bu mis gibi fincan böreği tarifi şu şekilde sizlerle paylaşıyorum. https://tarifbudur.com.tr/?p=2313&preview=true
Fincan Böreği Tarifi
Fincan Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Fincan Böreği Tarifi Malzemeleri
2.5 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı su
İçi için
250gr kıyma
1 soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Çay kaşığının ucuyla tarçın
Karabiber, kimyon
Fincan Böreği Tarifi Hazırlanışı
Unu hamur kabınıza alın içine yumurtayı kırın suyu azar azar ekleyin.
le yapışmayan bir hamur olduğunda hazır. Ortaya çıkan hamuru 4-5 dakika kadar yoğurup 4 parçaya bölün.
Beze haline getirin. O esnada içi hazırlayın. Soğanı incecik doğrayın ve tavaya alın.
Üstüne kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin en son kalan malzemeleri ekleyin birqz daha kavurup altını kapatın.
Bezelerden birini alın ve unlu tezgahta açın. Açtığınız hamura aralıklı olarak hazırladığınız içten yerleştirin.
Bu hamurun üstünü açtığınız diğer hamurla örtün ve bir bardak veya fincanla bölün. Daire şeklinde börekleriniz oluşacak.
Bu börekleri çok derin olmayan yağda kızartın. Hiç yağ çekmiyorlar, ve çok hızlı pişiyorlar başından ayrılmayın. Afiyet olsun.