Çikolatalı Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır? Görüntüsü ile mesteden tadı ile damakları şenlendiren tartolet
Çikolatalı Tartolet Tarifi
Çikolatalı Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır ?
Çikolatalı Tartolet Tarifi Malzemeleri
* 100 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* yarım çay bardağı sıvı yağ
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı sirke
* 2,5 su bardağı un ( Kontrollü ekleyelim )
Kreması İçin
* 3 su bardağı süt
* 6 yemek kaşığı toz şeker
* 30 gr un ( 2 yemek kaşığı) Tepeleme olmasın
* 60 gr nişasta( 4 yemek kaşığı)Tepeleme olmasın
* 1 yemek kaşığı kakao ( tepeleme )
* 1 paket vanilya
* 40_50 gr bitter çikolata
* 1 paket kremşanti ( krema soğuyunca )
Çikolatalı Tartolet Tarifi Hazırlanışı
Bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz.
Unu yavaş yavaş ekleyerek, yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
30 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.
Kalıplarımızı tereyağı veya margarin ile yağlıyoruz
Dinlenen hamurumuzu, hafif açarak kalıba yerleştiriyoruz.
Hamurun tabanına çatal ile delik açalım.
180 derece fırında, 15-20 dk arası pişirelim
Pişirdiğimiz hamuru, soğuduğunda kalıplardan çıkaralım.
Diğer tarafta, çikolata ile kremayı eritelim ve soğutalım.
Hazır olan tart hamurlarımızın içine sos dökelim. İsteğe göre pasta süsü kullanabilirsiniz.