Çikolatalı Tartolet Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Tatlılar

Çikolatalı Tartolet Tarifi

0

Çikolatalı Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır? Görüntüsü ile mesteden tadı ile damakları şenlendiren tartolet

Çikolatalı Tartolet Tarifi

Çikolatalı Tartolet Tarifi Nasıl Yapılır ?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
tartolet, çikolatalı tartolet, tartolet tarifi malzemeleri, çikolatalı tartolet nasıl yapılır, tartolet nasıl yapılırTatlılarİzmir

Çikolatalı Tartolet Tarifi Malzemeleri

  • * 100 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )

  • * 1 adet yumurta

  • * 1 çay bardağı pudra şekeri

  • * yarım çay bardağı sıvı yağ

  • * 1 paket vanilya

  • * 1 yemek kaşığı sirke

  • * 2,5 su bardağı un ( Kontrollü ekleyelim )

  • Kreması İçin

  • * 3 su bardağı süt

  • * 6 yemek kaşığı toz şeker

  • * 30 gr un ( 2 yemek kaşığı) Tepeleme olmasın

  • * 60 gr nişasta( 4 yemek kaşığı)Tepeleme olmasın

  • * 1 yemek kaşığı kakao ( tepeleme )

  • * 1 paket vanilya

  • * 40_50 gr bitter çikolata

  • * 1 paket kremşanti ( krema soğuyunca )

Çikolatalı Tartolet Tarifi Hazırlanışı

1

Bütün malzemeleri bir kaba alıyoruz.

2

Unu yavaş yavaş ekleyerek, yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.

3

30 dk kadar buzdolabında bekletiyoruz.

4

Kalıplarımızı tereyağı veya margarin ile yağlıyoruz

5

Dinlenen hamurumuzu, hafif açarak kalıba yerleştiriyoruz.

6

Hamurun tabanına çatal ile delik açalım.

7

180 derece fırında, 15-20 dk arası pişirelim

8

Pişirdiğimiz hamuru, soğuduğunda kalıplardan çıkaralım.

9

Diğer tarafta, çikolata ile kremayı eritelim ve soğutalım.

10

Hazır olan tart hamurlarımızın içine sos dökelim. İsteğe göre pasta süsü kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
taş kadayıf tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap