Tantuni Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Et Yemekleri

Tantuni Tarifi

0

Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır? Herkese Merhaba bugün size ev usulü Tantuni tarifim ile geldim Pratik lezzetli bu tarifi kaydetmeyi unutmayın

Tantuni Tarifi

Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
tantuni, tantuni tarifi, tantunu tarifi nasıl yapılır, tantuni tarifi, malzemleri, et tantuni, tavuk tantuniEt Yemekleri Mersin

Tantuni Tarifi Malzemeler

  • ▫️500-600 gr Dana Antrikot

  • ▫️1 yemek kaşığı tereyağ

  • ▫️1 tatlı kaşığı tuz

  • ▫️1,5 tatli kaşığı kırmızı toz biber

  • ▫️Yarım çay kaşığı pulbiber

  • ▫️İsteğe bağlı yarım çay kaşığı kimyon

  • ▫️3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

  • ▫️Bi miktar sıcak su

Tantuni Tarifi Hazırlanışı

1

Tantuni için Eti küçük küpler halinde doğrayın. Tencerede 2 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırın ve Etleri ekleyin. Kapağını kapatın ve orta ateşte .etler suyunu birakıp geri çekene kadar pişirin. Bende yaklaşık 45 dakika sürdü.

2

Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın ve sumak ile lezzetlendirin. Maydanozlarıda ince kıyın. Domatesleride kücük küpler halinde doğrayın.

3

Et yumuşadıktan sonra üzerine 3-4 yemek kaşığı sıvıyağı ve tereyağ ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. kırmızı toz biber ve tuz ekleyip devam karıştırın.

4

Göz kararı sıcak su ekleyin ne çok sulu nede çok kuru olsun. azar azar ilave ederek kavurun.

5

En son lavaş ekmeği biberli yağına batirin. Etı ekmeğe koyup soğan ve domates sirasıyla dizin. Üzerine biraz tuz ve pulbiber, limon suyu gezdirin. Ekmeği rulo şeklinde kapatıp servis edin. Etin suyu azalırsa azar azar su, biraz kırmızı toz biber ekleyin.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap