İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır? Geçen gün yaptığım içli köftelerimi bugün pişirdimAsla dağılmayan, çatlamayan bir tarif mutlaka deneyin
İçli Köfte Tarifi
İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
İçli Köfte Tarifi Malzemeleri
3 su bardağı çiğköftelik esmer bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yumurta
Yarım su bardağı kadar un
Tuz,karabiber,pulbiber, kimyon
Yarım su bardağı irmik.
İçi için:
600 gram kıyma
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
4 adet kuru soğan
Tuz,karabiber,pulbiber
Bir kase iri kıyım ceviz
İçli Köfte Tarifi Hazırlanışı
Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan soğanlara Kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı).
Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip iyice yoğurulur.
Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır.
Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.
Haşlamak istiyorsanız bir tencerede kaynayan sıcak suya 2-3 parça küçük limon tuzu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. İçli köfteleri içine bırakın. Haşlanan içli köfte üste çıkacaktır.