Sebzeli Tuzlu Kahvaltı Keki Tarifi Nasıl Yapılır? Dolabınızda kahvaltılık malzemelerden ne varsa değerlendirip dilediğiniz sebze ve taze otlarla çeşitlendirebileceğiniz bu yumuşacık kek.
Sebzeli Tuzlu Kahvaltı Keki Tarifi
Sebzeli Tuzlu Kahvaltı Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Sebzeli Tuzlu Kahvaltı Keki Tarifi Malzemeleri
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı tereyağı (eritilmiş)
3 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
70 gram süzme beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
1 adet kabak (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
2 yemek kaşığı siyah zeytin
1 avuç taze nane
1 avuç dereotu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı çörek otu
Sebzeli Tuzlu Kahvaltı Keki Tarifi Hazırlanışı
Fırını 180 derecede ısıtın.
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tereyağını bir kasede pürüzsüz kıvam alana dek çırpın.
Üzerine unu ekleyip koyu kıvamlı bir karışım elde edin.
Karışıma kabartma tozu, süzme peynir, rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş kabak, siyah zeytin, taze nane ve dereotunu da ekledikten sonra spatulayla karıştırın.
Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra karışımı yağlanmış ve unlanmış baton kalıba alın ve üzerini düzeltip çörekotu serpin.
Isınmış olan fırında keki ilk 40 dk alt üst ayarda 180 derecede pişirdikten sonra dereceyi 150'ye düşürün ve kontrollü olarak 15 dk daha pişirin.
Kürdan kontrolü yaptıktan sonra keki fırından alıp oda sıcaklığında soğutun.