Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Kurabiyeler

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi

0

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? İçerisinde katı yağ yok, yapması da oldukça kolay Karşınızda kıyır kıyır, nefis mi nefis sıvı yağlı tuzlular

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
kurabiye, tuzlu kurabiye, tuzlu kurabiye tarifi ,tuzlu kurabiye nasıl yapılır, karışık tuzlu kurabiye, karışık tuzlu kurabiye tarifi KurabiyelerTekirdağ

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • Yarım su bardağı yoğurt

  • 1 adet yumurta

  • 1 su bardağı nişasta (mısır/buğday)

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı mahlep (olmasa da olur)

  • 2-3 su bardağı un (kontrollü)

  • Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

  • Haşhaş, susam, çörek otu, çekirdek

Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Hazırlanışı

1

Un hariç verilen bütün malzemeleri karıştırıyoruz.

2

Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.

3

Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.

4

Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. İstediğiniz malzemelere bulayarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.

5

Not; içerisinde nişasta olduğu için çok fazla pişirmeyin. Soğudukça sertleşecektir. Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap