Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? İçerisinde katı yağ yok, yapması da oldukça kolay Karşınızda kıyır kıyır, nefis mi nefis sıvı yağlı tuzlular
Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi
Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 su bardağı nişasta (mısır/buğday)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep (olmasa da olur)
2-3 su bardağı un (kontrollü)
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Haşhaş, susam, çörek otu, çekirdek
Karışık Tuzlu Kurabiye Tarifi Hazırlanışı
Un hariç verilen bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. İstediğiniz malzemelere bulayarak önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
Not; içerisinde nişasta olduğu için çok fazla pişirmeyin. Soğudukça sertleşecektir. Afiyet olsun.