Terbiyeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır? Havalar soğumuşken, bağışıklığımızı güçlendirecek bu tarz yemeklere ihtiyacımız var. İstediğiniz sebzelerle çeşitlendireceğiniz nefis bir ana yemek bırakıyorum, mutlaka deneyin.
Terbiyeli Et Haşlama Tarifi
Terbiyeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Terbiyeli Et Haşlama Malzemeleri
500 gr kuşbaşı et
4-5 adet orta boy patates
2 büyük boy havuç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Terbiyesi İçin:
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı un
Yemeğin suyu (bir kaç kaşık)
Terbiyeli Et Haşlama Hazırlanışı
Düdüklüğe yağı alın ve kızdırın.
Üzerine etlerinizi alın ve suyunu çekinceye kadar kavurun.
Suyunu çeken etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su koyun ve pişmeye bırakın. 30 dk yeterli olacaktır.
Pişen etlerinizi ayrı bir tencereye alın. İçerisine bir bütün soğan ve yemeklik doğradığınız patates havucu ekleyin.
Üzerine bir miktar daha sıcak su ekleyip pişmeye bırakın.
Ayrı bir kapta terbiye için gerekli malzemeleri güzelce çırpın.
Sebzeler piştikten sonra tencerenin içerisine ekleyin.
Kıvamı koyu olursa biraz daha su ekleyebilirsiniz.
2-3 dk. Daha kaynatın. Maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.