Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Nasıl Yapılı? İçerisinde bol protein bulunan, oldukça hafif bir tarif ile mutfağınıza konuk oluyoruz. Lezzet denizinde yola çıkacağınız sandalın yolcuları, küp şeklinde doğranmış tavuklar. Üzerinde yol aldığı deniz ise baharatlı, salçalı bir sos. Ulaşacağı yer ise malumunuz, bütün aromaları ile size bayram havası yaşatacak mideniz.
Tavuklu Kabak Sandal Tarifi
Tavuklu Kabak Sandal Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuklu Kabak Sandal Malzemeleri
4 adet yeşil kabak
Yarım tavuk göğsü
1 küçük baş soğan
1 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı toz biber
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, pul biber, kekik, nane
Tavuklu Kabak Sandal Hazırlanışı
Kabakların saplarını kesip boydan ikiye bölün,
Çekirdek kısımlarını bir tatlı kaşığı yardımıyla çıkarın,
İçlerini bir fırça yardımıyla yağlayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin,
190 derecede önceden ısıtılmış fırına verip yumuşayana kadar pişirin,
Diğer yandan soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile kavurun,
Minik minik doğradığınız tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar sık sık karıştırarak pişirin,
Domates sosu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Toz biberi ekleyip karıştırın,
Kabağın küçük doğradığınız çekirdek kısmını da ekleyip kısık ateşte pişirin,
Domatesi de küp küp doğrayıp ekleyin,
Pişmeye yakın tuzunu ve baharatlarını ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alın,
İç malzemeyi yumuşayan kabakların içine paylaştırın,
Üzerlerine kaşar rendesi gezdirin,Tekrar fırına verip peynirler eriyip hafif kızarana kadar pişirin.