Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Karaciğer dostu zeytinyağlı ayvalı kereviz yemeği hazırladım. Sizlerle de bu tarifi paylaşmak istedim. Henüz hiç tatmadıysanız mutlaka bir şans vermelisiniz.
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Malzemeleri
3 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy ayva
2 adet orta boy havuç
1 adet soğan
1 adet portakal
1/2 limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Az miktar tuz
1 tutam dereotu
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Hazırlanışı
İlk olarak derin bir kap içine su doldurun. İçine 1 adet sıkılmış limonun suyu ve kabuklarını ekleyip, karıştırın.
Daha sonra kerevizi ve ayvanın kabuğunu soyun. Ayvayı küp küp kesin.
Kerevizleri çok ince olmayacak şekilde halkalar halinde dilimleyin.
Kestiğiniz kereviz ve ayvaları kararmamaları için limonlu su içine koyun. havucun da kabuğunu soyup, halkalar şeklinde kesin. soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.
Diğer tarafta geniş bir tencere içine yarım çay bardağı zeytinyağı koyun.
Üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ekleyip, 1 dakika kavurun.
Ardından doğranmış havuçları koyun, 2-3 dakika kadar havuçları soğanlar ile beraber kavurun.
Daha sonra limonlu su içinden kerevizleri alıp, tencere içine güzelce yerleştirin.
Ardından ayvaları da limonlu su içinden alıp, tencere içine koyun. 1 adet portakal ve yarım limonun suyunu sıkın.
Sıktığınız portakal ve limon suyunun üzerine 1 su bardağı su, az miktar tuz. iyice karıştırın.
Ardından bu karışımı ayvalı kereviz yemeğinin üzerine gezdirerek, dökün.
Eğer yemeğin suyu az ise biraz daha su ya da portakal suyu koyabilirsiniz.
Tencerenin kapağını kapatıp, yemeği kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
ani havuçlar pişince, kereviz ve ayva da pişmiş demektir. Ayvalı kereviz yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. kıyılmış dereotu serpiştirin afiyet