Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapıyorum? Biraz nostalji yapıyorum. Tırtıl Kurabiye! Pazarlarda kesin görmüşsünüzdür tırtıl kurabiye kalıbını. Küçüklüğümden beri bizim ailede çok yapılır, kalıbın arkasında tarifi de vardır. Tadı muhteşemdir. Kalıbı hatırlamayanlar için fotoğrafı hikayemde Kalıpsız yapmak isterseniz de yine aynı nefis tadı olacaktır, ya da buzdolabı poşetinin köşesini kesip onunla sıkmayı da deneyebilirsiniz. https://tarifbudur.com.tr/?p=2369&preview=true
Tırtıl Kurabiye Tarifi
Tırtıl Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Tırtıl Kurabiye Tarifi Malzemeleri
125 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
2 yumurta
1 çay bardağı (küçük olan) fındık yağı
2 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Tırtıl Kurabiye Tarifi Hazırlanışı
Önce yumurta, yağlar ve şekeri karıştırıp (çırpılabilir de) sonra kuru malzemeleri ekleyip (unu yavaşa yavaş kontrollü ekleyin)
hamuru yoğuruyorsun, ele yapışmayan bir hamur elde edene dek.
Sonra küçük toplar haline geyirip kalıptan bastırıp tırtıl şeklini veriyorsun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine diziyorsun.
Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişiriyorsun, üstü çok hafif turunculaşınca tamamdır. Afiyet olsun!