Biberiyeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Ve karşınızda, kıyır mı kıyır, ağızda dağılan enfes biberiyeli tuzlu kurabiyeler. Çay saatine en çok yakışan reçetelerden.
Biberiyeli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Biberiyeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Biberiyeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Malzemeleri
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 büyük yumurta (Akı hamura, sarısı üzerine)
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı beyaz un( kontrollü ekleyin)
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı incecik kıyılmış taze biberiye
susam çörek otu
Biberiyeli Tuzlu Kurabiye Tarifi Hazırlanışı
İlk olarak yağları yoğurma kabınıza alın karıştırın, daha sonra içine yumurta beyazını ekleyip karıştırın.
Yoğurt, sirke, tuz, şekeri de ekleyin. En son unları ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın.
Ele yapışamayan ama yumuşak bir hamur olacak şekilde toparlayın. Buzdolabında 1 saat dinlendikten sonra.
Eğer kalıplarla şekil verecekseniz, iki yağlı kağıt arasında çok ince olmayacak şekilde açın. 0.5cm kalınlık olmalı.
Ya da hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayıp fırın tepsisine dizebilirsiniz.
İki türlü de çok güzel oluyor. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik önceden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dikkatli olun çok çabuk pişiyorlar.