Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapıyorum? İster bayram tatlınız ister iftar tatlınız. Dışı çıtır,içi yumuşacık iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak enfes bir tatlı tarifi bırakıyorum buraya. Eminim siz de bu pratik ve enfes tatlıyı hep yapmak isteyeceksiniz. https://tarifbudur.com.tr/?p=2469&preview=true
Taş Kadayıf Tarifi
Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Taş Kadayıf Tarifi Malzemeleri
Şerbeti için;
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı su
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı ucuyla tuz
İçi için;
Kırık ceviz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Taş Kadayıf Tarifi Hazırlanışı
Önce şerbetimizi yapalım. Tencereye şeker ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.Yaklaşık 10 dakika kadar kaynayan şerbetimizi soğuması için kenara alalım.
Tatlımızın hamuru için ılık süt, su, kuru maya, şeker,tuz ve unu uygun bir kaba alalım güzelce çırpalım. Harcımızın mayalanması için üzerini streç filmle kapatalım ve 10 dk bekletelim.
Mayalanan hamurumuzu iyice ısıttığımız teflon tavaya bir kepçe kadar dökelim.Hamurun sadece alt kısmını pişirelim, üstü göz göz olup altı da kızarınca hamurlarımızı temiz bir bezin üzerine alarak bekletelim
Cevizleri hamurların pişmeyen orta kısmına bolca yerleştirelim.Ardından hamurumuzu kapatalım. Kenarlara iyice bastıralım ki açılmasın. Daha sonra kadayıfları kızgın yağda önlü arkalı güzelce kızartalım.
Diğer yandan soğuk şerbetimizi uygun bir borcama dökelim. Kızaran taş kadayıfları direkt soğuk şerbetin içerisine alalım. Birkaç dakika şerbetin içinde beklettikten sonra servis tabağına alalım.Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.