Selanik Gevreği Tarifi Nasıl Yapılır? Çayın en güzel eşlikçilerinden içi dolu dolu nefis bir gevrek tarifi sizlerle
Selanik Gevreği Tarifi
Selanik Gevreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Selanik Gevreği Tarifi Malzemeleri
4 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Yarın su bardağı badem
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı Antep fıstığı içi
Yarım su bardağı kuru kayısı
Selanik Gevreği Tarifi Hazırlanışı
Yumurtaları bir kaba alın ve çırpmaya başlayın. 2-3 dakika çırpıp toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.
Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.
Fındık, badem, fıstık içi, kayısı ve üzümü karışıma ekleyin. İyice harmanladıktan sonra, yağlı kağıt serdiğiniz borcam veya fırına girebilen ufak bir tepsiye harcı dökün.
Eşit bir şekilde tüm kaba harcı yayın ve düzeltin.
170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Tam olarak soğuduktan sonra ince ince dilimleyip fırın tepsisine dizerek 130 derecelik fırında gevrekleşene kadar kurutun.