Selanik Gevreği Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Kurabiyeler

Selanik Gevreği Tarifi

0

Selanik Gevreği Tarifi Nasıl Yapılır? Çayın en güzel eşlikçilerinden içi dolu dolu nefis bir gevrek tarifi sizlerle

Selanik Gevreği Tarifi

Selanik Gevreği Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
gevrek, selanik gevreği, gevrek tarifi, selanik gevreği tarifi, selanik gevreği nasıl yapılır, KurabiyelerSelanik

Selanik Gevreği Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet yumurta

  • 2 su bardağı un

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 paket kabartma tozu

  • Yarın su bardağı badem

  • Yarım su bardağı fındık

  • Yarım su bardağı kuru üzüm

  • Yarım su bardağı Antep fıstığı içi

  • Yarım su bardağı kuru kayısı

Selanik Gevreği Tarifi Hazırlanışı

1

Yumurtaları bir kaba alın ve çırpmaya başlayın. 2-3 dakika çırpıp toz şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin.

2

Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Kıvamlı bir hamur elde edene kadar çırpın.

3

Fındık, badem, fıstık içi, kayısı ve üzümü karışıma ekleyin. İyice harmanladıktan sonra, yağlı kağıt serdiğiniz borcam veya fırına girebilen ufak bir tepsiye harcı dökün.

4

Eşit bir şekilde tüm kaba harcı yayın ve düzeltin.

5

170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

6

Tam olarak soğuduktan sonra ince ince dilimleyip fırın tepsisine dizerek 130 derecelik fırında gevrekleşene kadar kurutun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap