Paskalya Çöreği Tarifi Nasıl Yapıyorum? Yine puf puf enfess bir çörek tarifiyle geldim. Tadı ve görüntüsü şahane . Bu masalsı çöreği daha önce denemediyseniz muhakkak tarifimi kaydedin derim. Buyrun tarife. Alternatif çörek tarifi arayacak olursanız sayfamızdaki tarçınlı rulo çörek tarifimize bir bakın.
Paskalya Çöreği Tarifi
Paskalya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Paskalya Çöreği Tarifi Malzemeleri
1 adet yumurta
1 bardaktan bir parmak eksik toz şeker(1 yemek kaşığı ön mayalanma için kullanılacak)
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş ve ılımış)
Yarım çay bardağından az sıvı yağ
1 paket instant maya
1 dolu tatlı kaşığı mahlep (arzuya göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz)
Aldığı kadar un(Hamur kulak memesi kıvamında olacak)
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
File badem
Not: Şekeri ve mahlepi damak zevkinize göre ayarlanabilirsiniz
Paskalya Çöreği Tarifi Hazırlanışı
Yoğurma kabında ılık süt,ılık su,1 yemek kaşığı şeker ve maya karıştırılır,ağzı kapalı bir şekilde 10 dakika bekletilir.
Ayrı bir kapta yumurta ve bir bardaktan bir parmak eksik şeker 2-3 dakika çırpılır,içine tereyağ ve sıvıyağ eklenir,karıştırılır ve mayalı karışımla buluşturulur
Daha sonra yaklaşık 4.5 su bardağı elenmiş un ve mahlep eklenerek güzelce yoğrulur. Ağzı kapalı bir şekilde 1 saat mayalanmaya bırakılır
Mayalanan hamur 3 eşit parçaya bölünür ve beze haline getirilir.Bezeler uzunlamasına şekillendirilir ,ucundan birleştirilerek örgü şekli verilir.
Tepsiye alınan örgü şekilindeki hamur biraz daha mayalanması için 15-20 dakika sıcak bir ortamda bekletilir,üzerine yumurtanın sarısı sürülüp,file badem serpilir.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Hepsi bu afiyet olsun