Keşkül Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sütlü Tatlılar

Keşkül Tarifi

Keşkül Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Keşkül Tarifi Nasıl Yapıyorum? Ben evde sürekli bir tatlı bulundurur oldum. Bu işin sonu hiç hayra varmayacak diye düşünüyorum. Keşkül yaptım, evde file badem yoktu normal bademi sıcak suyla ıslatıp soydum. Parçaladım ve  koydum. Badem yoksa fındık koyulabilir ben yokluğunda öyle yapıyorum. Gece gece yapmak serbest, ben yandım siz neden yanmayasınız. https://tarifbudur.com.tr/?p=2365&preview=true

Keşkül Tarifi

Keşkül Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
keşkül, keşkül tarifi, keşkül tarifi nasıl yapılır, keşkül tarifi malzemeleri Sütlü Tatlılar Tekirdağ

Keşkül Tarifi Malzemeleri

  • - 1 lt süt (1 su bardağı kenara ayırılacak)

  • - 5 yemek kaşığı toz şeker - 1 yumurta sarısı

  • - 1 yemek kaşığı un

  • - 3 yemek kaşığı mısır nişastası - 1 yemek kaşığı tereyağ

  • - 1 paket vanilya

  • - 50 gr file badem

Keşkül Tarifi Hazırlanışı

1

Süt ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatıyorsun.

2

Ayırdığın bir bardak sütü derin bir kaba alıp içine yumurta sarısı, un, nişastayı ilave edip çırpıyorsun.

3

Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan sütün içerisine ekliyorsun ve bir yandan karıştırıyorsun.

4

En son fokurdayınca tereyağını ekleyip karıştırıp ocaktan alıyorsun. Vanilyayı ve bademleri ekleyip karıştırıp kuplara bölüştürüyorsun.

5

Buzdolabında en az 1-2 saat beklemeli. Afiyetle.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap