Kadın Budu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır? Anadolu mutfağının en sevilen tariflerinden olmasının bir nedeni var kesinlikle. Yanında patates püresi ile servis ettim gerçekten çok yakıştılar. Ben özellikle pirinci haşlayarak içine ilave ettim ama sizin bir gün öncesinden artan pirinç pilavınız varsa onu da değerlendirebilirsiniz.
Kadın Budu Köfte Tarifi
Kadın Budu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Kadın Budu Köfte Tarifi Malzemeleri
500gr kıyma
1 baş soğan
3 yemek kaşığı pirinç
Kimyon, karabiber, tuz
Birkaç dal maydanoz
Kaplaması için,
Galeta unu(yoksa buğday unu da olur)
Yumurta
Kadın Budu Köfte Tarifi Hazırlanışı
Pirinci minik bir tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Kıymanın yarısını ayırın bi tavaya alın çok az sıvıyağla tavada kavurun.
Altını kapatmadan incecik doğradığınız soğanı da ekleyin. Çok az kavurun ve hepsi yoğurma kabınıza alın.
Üstüne kıymanın kalanını, incecik doğradığınız maydanozu, haşlanmış pirincinizi, yeteri kadar, kimyon, karabiber ve tuzu da ekleyin bir köfte hamuru haline getirin.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın avucunuzda yassı uzun köfteler haline getirin ve önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın ve kızgın yağda yüzeyi altın sarısı rengine dönene kadar kızartın. Afiyet olsunn