Fırında Sebze Şöleni Tarifi Nasıl Yapılır? İster ana yemeğin eşlikçisi olarak, ister üzerine yoğurt dökerek salata niyetine sofralarınıza konuk edebileceğiniz lokum gibi pişmiş fırın sebzeler! Şimdiden afiyet, bal, şeker olsun!
Fırında Sebze Şöleni Tarifi
Fırında Sebze Şöleni Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırında Sebze Şöleni Tarifi Malzemeleri
1 küçük boy brokoli
1 küçük boy karnabahar
2 adet patates
2 adet havuç
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
Fırında Sebze Şöleni Tarifi Hazırlanışı
Tüm sebzeler temizlenip yıkanır.
Karnabahar ve brokoli çiçeklerine ayrılır.
Her sebze sırasıyla tepsiye alınır üzerine yağı ve baharatları gezdirilir, güzelce harmanlanır.
200 derecelik fırında alt-üst ayarda 40 dk kadar pişirilir.
Fırından çıkınca hazırladığımız sarmısaklı mayonezli yoğurt üzerine dökülür. Afiyetle