Enginar Yemeği Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Sebze Yemekleri

Enginar Yemeği Tarifi

0

Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Enginar mevsimi geldi 🙂 Yemeniz için en az beş neden sayabilirim

Enginar Yemeği Tarifi

Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
enginar, enginar yemeği, enginar tarifi, enginar yemeği tarifi, enginar nasıl yapılır, enginar yemeği nasıl yapılır, enginar yemeği malzemeleri Sebze Yemekleri İzmir

Enginar Yemeği Tarifi Malzemeleri

  • 4 adet Enginar

  • 1 havuç

  • 1 patates

  • Küçük bir kase bezelye

  • 1 soğan

  • Zeytinyağı (1çay bardağı )

  • Tuz

  • 2 küp şeker

  • Karabiber

  • 1 limon

  • Dereotu

Enginar Yemeği Tarifi Hazırlanışı

1

Öncelikle enginarları limonlu suda kararmaması için bekletelim.Bir soğanı yemeklik doğrayalım kavuralım, içine çok küçük küp doğranmış patatesi ekleyelim.

2

Biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış havuçları ekleyelim biraz çevirelim ,en son haşlanmış bezelyeleri ekleyelim biraz karıştıralım.

3

Tuz ,küp şeker ve karabiber ekleyelim. Yarım çay bardağı su ekleyelim yaklaşık 10 dk pişirelim.

4

Bu süre sonun da enginarların içini dolduralım .1 çay bardağı su ile kaynayıncaya kadar açık kaynayınca kısık ateşte 30-40 dk arası pişirelim

5

Çatalla pişip pişmediğini bakalım ,pişen enginarı tenceresin de soğutalım, sonra en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Yemeğimiz hazır ,afiyet olsun :)

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap