Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Enginar mevsimi geldi :) Yemeniz için en az beş neden sayabilirim
Enginar Yemeği Tarifi
Enginar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Enginar Yemeği Tarifi Malzemeleri
4 adet Enginar
1 havuç
1 patates
Küçük bir kase bezelye
1 soğan
Zeytinyağı (1çay bardağı )
Tuz
2 küp şeker
Karabiber
1 limon
Dereotu
Enginar Yemeği Tarifi Hazırlanışı
Öncelikle enginarları limonlu suda kararmaması için bekletelim.Bir soğanı yemeklik doğrayalım kavuralım, içine çok küçük küp doğranmış patatesi ekleyelim.
Biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış havuçları ekleyelim biraz çevirelim ,en son haşlanmış bezelyeleri ekleyelim biraz karıştıralım.
Tuz ,küp şeker ve karabiber ekleyelim. Yarım çay bardağı su ekleyelim yaklaşık 10 dk pişirelim.
Bu süre sonun da enginarların içini dolduralım .1 çay bardağı su ile kaynayıncaya kadar açık kaynayınca kısık ateşte 30-40 dk arası pişirelim
Çatalla pişip pişmediğini bakalım ,pişen enginarı tenceresin de soğutalım, sonra en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Yemeğimiz hazır ,afiyet olsun :)