Berlıner Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Tatlılar

Berlıner Tarifi

Berlıner Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Berlıner Tarifini Nasıl Yapıyorum? Berlıner Tarifi. Hafta sonu için muhteşem bir berlıner tarifim var. İnternette dolaşırken gördüm çok sevdim hemen denemek istedim. Alman mutfağının en güzel tariflerinden. Bu güzelliğin adı Berliner. Lezzet olarak Donut’la çok benziyor ama bence bu bana göre daha bir nefis oluyor.❤️
Merak edenler için tarifini de ekledim. https://tarifbudur.com.tr/?p=2303&preview=true

Berlıner Tarifi

Berlıner Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
Berlıner Tarifi, berlıner, Berlıner Tarifi nasıl yapılır, Berlıner Tarifi malzemeleri, berlınerTatlılar Tekirdağ

Berlıner Tarifi Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı (90 g) Teremyağ

  • 1 yumurta

  • ¾ su bardağı ılık süt

  • Yarım paket yaş maya

  • ½ çay bardağı toz şeker

  • 1 çimdik tuz

  • 3 su bardağı un

  • Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı (60 g) Teremyağ

  • Toz şeker

  • Kreması için

  • 1,5 su bardağı süt

  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

  • ½ su bardağı şeker

  • 1,5 yemek kaşığı un

  • 1 paket vanilin

  • 2 yumurta sarısı

  • 2 yemek kaşığı (60 g) Teremyağ

Berlıner Tarifi Hazırlanışı

1

Karıştırma kabında süt, şeker ve mayayı karıştırıp üzerine yumurtayı ekliyor ve 5 dakika bekletiyoruz. Üzerine unu ve tuzu ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz.

2

Hamur kıvamını almaya başladıkça Teremyağ’ı ekliyor ve 10 dakika yoğuruyoruz. Kıvam alana kadar hamurumuzu 45 dakika mayalandırıyoruz.

3

Mayalanan hamuru 10 parçaya ayırıyor ve yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız hamurları Teremyağ ile yağladığımız fırın tepsisine alıyor ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz.

4

Fırından çıkan Berlinerları hafifçe soğuttuktan sonra 2 yemek kaşığı Teremyağı eritiyoruz ve bir fırça ile üzerine sürüyoruz. Üzerini toz şekerle kaplıyoruz.

5

Kreması için bir sos tavasında süt ve şekeri kısık ateşte kaynayana kadar ısıtıyoruz. Derin bir kasede yumurta sarısı, un, mısır nişastası ve vanilini çırpma teliyle karıştırıyoruz. Isıttığımız sütü kaseye alıp güzelce karıştırdıktan sonra bütün karışımı tencereye geri alıp yoğunlaşıncaya kadar pişiriyoruz.

6

Bu sırada devamlı olarak karıştırmak kremamımızın pürüzsüz olması için önemli.

7

Ocaktan aldığımız krema sıcakken 2 yemek kaşığı Teremyağı ekliyor ve tekrar karıştırıyoruz. Kremamız soğuduğunda bir sıkma torbasına uç takarak pişirdiğimiz hamurların içine krema sıkıyoruz.

8

Dilersek ekstra pudra şekeri serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun!

İlginizi Çekebilir
Pepeçura Tarifi

Yazar Hakkında

Yorum Yap