Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapıyorum? Hayırlı akşamlar. Bayram kurabiyeniz bu olsun. Bu kurabiye baklava lezzetinde desem hiç abartmam, bu tariften 2 büyü tepsisi kurabiye çıkıyor oldukça bereketli. Antep fıstıklı bir başka tarifimiz antep fıstığı ezmesi tarifmizede göz atın derim.
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi Malzemeleri
250 gram tereyağı veya margarin
250 gram pudra şekeri
250 gram fıstık
250 gram ince irmik
1,5 veya iki bardağa yakın un (250 ml bardak )
Antep fıstığı
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi Hazırlanışı
İlk olarak oda sıcaklığıdaki yağı ve pudra şekeri karıştırarak 3-4 dakika yoğrulur .
Daha sonra irmik ve fıstığı ekleyip yoğurduktan sonra un yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlıyoruz 5-6 dakika yoğuruyoruz yumuşak bir hamur olmalı unu fazla eklemeyin.
Hamurdan küçük parcalar kopararak yuvarlamadan önce elimizde sıkarak sıkıştırıyoruz üzerine fazla bastırmadan yuvarlıyoruz
aralıklarla yağlı kâğıt serili tepsiye diziyoruz ve tam ortasına birer fıstık batırıyoruz daha sonra önceden ısıtılmış 150 derecede fırında 15-20 dakika pişiriyoruz
yüksek derecede pişirmeyin kızarabilir kızarmasını istemiyorsanız. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika tepside bekletin.
Tepsiden almaya çalışmayın çünkü ilk sıcağıyla yumuşak olacak. Soğuyan kurabiyeleri servis tabağına alın. Afiyet olsun