Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapıyorum? Herkese iyi akşamlar ❤️Kat kat ayrılan çok lezzetli haşhaş çörek tarifi. Verdiğim bu ölçülerden tam büyük bir tepsi haşhaşlı çörek çıkıyo. Çayın yanında nasıl yedikçe yiyorsunuz. Haşhaş severler için sayfamda yer alan haşhaşlı revani tarifide tavsiyemdir.
Haşhaşlı Çörek Tarifi
Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
Haşhaşlı Çörek Tarifi Malzemeleri
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım yaş maya ( 21 gram )
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta beyazı ( sarısını üzerine )
5 su bardağı un
İçi için;
3 yemek kaşığı dolu dolu Haşhaş ezmesi
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağı (200 ml
2-3 yemek kaşığı ceviz içi
Haşhaşlı Çörek Tarifi Hazırlanışı
Karıştırma kabına un ve tuz ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kap içinde su, süt, yağ, şeker, maya ve yumurta akını iyice karıştırın ve unun üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamuru 1 saat mayalandırın. Daha sonra hamuru tezgahta 7 eşit beze yapın.
Bezeleri büyük servis tabağı büyüklüğünde açın ve videoda olduğu gibi aralarına haşhaş karışımı sürüp 7 katı bu şekilde yapın.
Elinizle biraz büyütüp kenarlara çekerek kare şekli verin. Pizza bıçağı ile iki parmak genişliğinde şeritler kesin ve şeritleri ikiye katlayarak kıvırın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizin.
20 dakika tepside bekletin. Bekleme süresi bitince önceden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun