Tavada Lavaş Tarifi Nasıl Yapıyorum? Tavada pratik lavaş. İsterseniz köfteyi eti dürüm yapıp yiyin, isterseniz üzerine domates sos ve taze kaşar rendesiyle lavaş pizza yapın, isterseniz biraz soğan ve kıyma ile pratik lahmacuna dönün. Ya da sadece fotoğraftaki gibi peynirle ya da üzerine bir şeyler sürerek çayın yanında yiyin. Bu arada yumuşak olmaları için piştikten sonra bir beze sarabilirsiniz, çıtır sevenler ise sarmasın. Bir de yapışmaz tava gerekiyor 2 taneyle çalışırsanız daha çabuk biter. Fırında çok az ılıtıp yerseniz tadından yenmez. https://tarifbudur.com.tr/?p=2472&preview=true
Tavada Lavaş Tarifi
Tavada Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavada Lavaş Tarifi Malzemeleri
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un (mayalama sonrası hamuru açarken de ekstra un eklenecek)
1 + 1/4 su bardağı sıcaga yakın ılık su
Tavada Lavaş Tarifi Hazırlanışı
Maya, şeker ve ılık suyu derince büyük bir kapta karıştırıyorsun, birkaç dakika sonra azar azar unu ve tuzu ekleyerek yoğuruyorsun, ben stand mikser ile yaptım,
yoğurmak istemeyenler mikserin s şekilli ucuyla da yapabilirler çünkü ele yapışan, cıvık bir hamur oluyor. Üzerini nemli bir bezle örtüp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyorsun,
yaklaşık 2 katı boyuta ulaşıyor. Tezgaha un serpip yumurta boyutunda koparttığın her hamur parçasını dışarıdan içeriye doğru yoğurup ele yapışmayacak hale gelinceye kadar toparlıyorsun.
Sonra hamurun üstünü ya da merdaneyi de unlayıp maksimumda tava boyutunda açıyorsun. Yaklaşık 1-2 mm kalınlıkta olmalı. Tavayı yağsız şekilde ısıtıyorsun ve üzerine açtığın lavaşı alıyorsun birkaç dakika sonra arkasını çeviriyorsun, işte bu kadar