Taş Kadayıf Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Şerbetli Tatlılar

Taş Kadayıf Tarifi

Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapıyorum? İster bayram tatlınız ister iftar tatlınız. Dışı çıtır,içi yumuşacık iftar sofralarınızın vazgeçilmezi olacak enfes bir tatlı tarifi bırakıyorum buraya. Eminim siz de bu pratik ve enfes tatlıyı hep yapmak isteyeceksiniz. https://tarifbudur.com.tr/?p=2469&preview=true

Taş Kadayıf Tarifi

Taş Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
kadayıf, kadayıf tarifi, kadayıf tarifi nasıl yapılır, taş kadayıf, taş kadayıf nasıl yapılır, taş kadayıf tarifi malzemeleri Şerbetli Tatlılar Tekirdağ

Taş Kadayıf Tarifi Malzemeleri

  • Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su

  • 2 su bardağı şeker

  • Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt

  • 1 su bardağı su

  • 2 su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 1 çay kaşığı ucuyla tuz

  • İçi için;

  • Kırık ceviz

  • Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Taş Kadayıf Tarifi Hazırlanışı

1

Önce şerbetimizi yapalım. Tencereye şeker ve suyu alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.Yaklaşık 10 dakika kadar kaynayan şerbetimizi soğuması için kenara alalım.

2

Tatlımızın hamuru için ılık süt, su, kuru maya, şeker,tuz ve unu uygun bir kaba alalım güzelce çırpalım. Harcımızın mayalanması için üzerini streç filmle kapatalım ve 10 dk bekletelim.

3

Mayalanan hamurumuzu iyice ısıttığımız teflon tavaya bir kepçe kadar dökelim.Hamurun sadece alt kısmını pişirelim, üstü göz göz olup altı da kızarınca hamurlarımızı temiz bir bezin üzerine alarak bekletelim

4

Cevizleri hamurların pişmeyen orta kısmına bolca yerleştirelim.Ardından hamurumuzu kapatalım. Kenarlara iyice bastıralım ki açılmasın. Daha sonra kadayıfları kızgın yağda önlü arkalı güzelce kızartalım.

5

Diğer yandan soğuk şerbetimizi uygun bir borcama dökelim. Kızaran taş kadayıfları direkt soğuk şerbetin içerisine alalım. Birkaç dakika şerbetin içinde beklettikten sonra servis tabağına alalım.Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap