Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Çorba

Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi

Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

0

Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi Nasıl Yapıyorum? Ekşisi akıyor. Sarımsağı misss gibi kokuyor. Muhteşem lezzetiyle damakları mest ediyor. Kilisimizin meşhur ve bana göre en pratik, en lezzetli çorbalarından tam bir şifa kaynağı ve besin deposu Ekşili Malhıta. Semizotu,ıspanak ya da pazı ile arası olmayanlar bu tarif ile onlarla dost olacak☺️Bana güvenin. Muhakkak kaydedilmesi ve denenmesi gereken çorbamızın tarifi. https://tarifbudur.com.tr/?p=2464&preview=true

Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi

Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi20 Dakika
çorba, çorba tarifi, çorba tarifi nasıl yapılır, ekşili çorba, ekşili çorba tarifi, Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi, Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi nasıl yapılır, Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi malzemeleri ÇorbaTekirdağ

Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi Malzemeleri

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek

  • 6-7 diş sarımsak

  • Yaklaşık 3 su bardağı semiz otu(ıspanak ya da pazı da tercih edebilirsiniz)

  • 2 limon

  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı biber

  • 1.5 çay kaşığı tuz

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı nane(tepeleme)

Ekşili Malhıta Çorbası Tarifi Hazırlanışı

1

İlk olarak mercimekler bol su ile yıkanır ve tencereye alınır.

2

Üzerine 5 su bardağı su ilave edilir.Kaynamaya başlayınca 1-2 su bardağı su daha eklenir.

3

Yıkanmış ve ince ince kıyılmış semizotu da ilave edilip, çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir(Yaklaşık 20 dakika pişirmeniz yeterli)

4

Tuz, pul biber, limon da eklenerek karıştırmaya devam edilir.

5

Ayrı bir tavada yağ ısıtılır. 4’e bölünen sarımsaklar yağın içine atılarak kızdırılır.

6

Pembeleşen sarımsaklar ocaktan alınarak çorbaya dökülür,altı kapatılır.Hepsi bu☺️ Afiyet olsun.

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap