Güllü Su Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapıyorum? Şahane bir dokusu var bu güzelin! Bense Süslü Feriha diyorum. Üstüne gül suyu eklemeden de yenilir diyorum. Çok naif bir gül aroması var. Ama ben çok güllü seviyorum o nedenle biraz gül suyu da ekledim. Tamamen zevkinize kalmış diye düşünüyorum. Üstüne biraz pudra şekeriyle tatlandırıyorum, ya da kendinizi şımartacaksanız böyle kuru güllerle, file fıstıkla da süslüyorum. https://tarifbudur.com.tr/?p=2451&preview=true
Güllü Su Muhallebisi Tarifi
Güllü Su Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
Güllü Su Muhallebisi Tarifi Malzemeleri
15 kuru gül tomurcuğu
200 ml su (1 su bardağı)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kutu krema (200 ml)
Üzeri için: Pudra şekeri
Güllü Su Muhallebisi Tarifi Hazırlanışı
Gül tomurcuğu, su ve şekeri karıştırıp, şeker eriyene kadar bir sos tenceresinde karıştırarak pişiriyorsun (4-5 dk). Soğumaya bırakıyorsun, o sırada demleniyor.
Soğuyunca içindeki gül tomurcuklarını çıkartıp atıyorsun. Nişastalar ve pudra şekerini bir kapta karıştırıp azar azar demlenmiş gül suyunu bu karışıma ekleyerek karıştırarak açıyorsun.
karışımı bir sos tenceresiyle ocağa alıyorsun, kremayı da ekleyip sürekli karıştırarak pişiriyorsun.
Fokurdayınca kısık ateşte 2 dk daha pişiriyorsun, anında kıvam alıyor. İster kaseleri ister bir borcamı reçelli suyla ya da suyla hafif ıslatıp üzerine soğumadan ve katılaşmadan hemen muhallebiyi döküyorsun.
Sonra muhallebi soğuduktan sonra üzerini bezelerle güllerle pudra şekeriyle süsleyebilirsin!