Keşkül Tarifi Nasıl Yapıyorum? Ben evde sürekli bir tatlı bulundurur oldum. Bu işin sonu hiç hayra varmayacak diye düşünüyorum. Keşkül yaptım, evde file badem yoktu normal bademi sıcak suyla ıslatıp soydum. Parçaladım ve koydum. Badem yoksa fındık koyulabilir ben yokluğunda öyle yapıyorum. Gece gece yapmak serbest, ben yandım siz neden yanmayasınız. https://tarifbudur.com.tr/?p=2365&preview=true
Keşkül Tarifi
Keşkül Tarifi Nasıl Yapılır?
Keşkül Tarifi Malzemeleri
- 1 lt süt (1 su bardağı kenara ayırılacak)
- 5 yemek kaşığı toz şeker - 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası - 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 50 gr file badem
Keşkül Tarifi Hazırlanışı
Süt ve şekeri tencereye alıp karıştırarak kaynatıyorsun.
Ayırdığın bir bardak sütü derin bir kaba alıp içine yumurta sarısı, un, nişastayı ilave edip çırpıyorsun.
Bu karışımı yavaş yavaş kaynayan sütün içerisine ekliyorsun ve bir yandan karıştırıyorsun.
En son fokurdayınca tereyağını ekleyip karıştırıp ocaktan alıyorsun. Vanilyayı ve bademleri ekleyip karıştırıp kuplara bölüştürüyorsun.
Buzdolabında en az 1-2 saat beklemeli. Afiyetle.