Orman Meyveli Parfe Tarifini Nasıl Yapıyorum? Orman Meyveli Parfe Tarifi. Bu sıcakları kovalamanın en basit ve güzel tariflerinden olduğunu düşünüyorum. Orman meyveli parfeyi daha fazla sizden ayırmıyorum. Pişirmeden yapıldığı için çok basit ve enfes bir tariftir. Yapıp buzlukta bekletebilir daha sonra da tüketebilirsiniz. https://tarifbudur.com.tr/?p=2307&preview=true
Orman Meyveli Parfe Tarifi
Orman Meyveli Parfe Tarifi Nasıl Yapılır?
Orman Meyveli Parfe Tarifi Malzemeleri
300gr soğuk süt kreması
1 su bardağı pudra şekeri
150 gr labne peyniri
1 küçük paket petit beurre bisküvi
Yarım su bardağı frambuaz
Yarım limon kabuğu rendesi
4-5 adet böğürtlen
7-8 adet yaban mersini
8-10 yaprak taze nane
Orman Meyveli Parfe Tarifi Hazırlanışı
Buzdolabında iyice soğuttuğunuz süt kremasını katılaşana kadar çırpın. İçine pudra şekerini ekleyin kısa bir süre daha çırpın.
Labneyi süzgece alın ve suyunun süzülmesini sağlayın. Sonra süt kremasına ekleyip çırpın. Bu karışımın içine elinizle çok az parçaladığınız bisküviyi ekleyip çok az karıştırın.
En son meyveleri, limon kabuğu rendesini ve nane yapraklarını ekleyin meyvelerin sularını çok salmasına izin vermeden toparlayın.
Streç filmle kapladığınız baton kek kalıbına karışımı ekleyin üzerine çok az bastırın ki tüm kalıba yerleşsin.
Üzerini kapatıp buzlukta 3-4 saat bekleyip donduktan sonra ters çevirip kalıptan çıkartın. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..