Elmalı Turta Tarifi
  1. Ana Sayfa
  2. Pastalar

Elmalı Turta Tarifi

0

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır? Evde vakit geçirme çabaları tatlısız olmuyor çalışşın fırınlar yemeyece doyamayacağınız cevizli tarçınlı kıyır kıyır elmalı turta

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kişi Sayısı4-6 Kişilik
Hazırlık Süresi10 Dakika
Pişirme Süresi30 Dakika
turta, elmalı turta, turta tarifi, elmalı turta tarifi, elmalı turta tarifi nasıl yapılır, elmalı turta malzemeleri PastalarTekirdağ

Elmalı Turta Tarifi Malzemeleri

  • Elmalı harcı için:

  • 4 adet elma

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker

  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz (tercihen)

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • Hamuru için:

  • 1 adet yumurta

  • yarım su bardağı şeker

  • yarım su bardağı sıvı yağ

  • 125 gr margarin yada tereyağ (oda sıcaklığında)

  • 1 yemek kaşığı sirke

  • 1 paket vanilin

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 3,5-4 su bardağı un(kontrollü ekleyelim)

Elmalı Turta Tarifi Hazırlanışı

1

Elmaları bir güzel soyup rendeleyelim.Uygun bir tavaya alalım.

2

Üzerine şekeri ekleyelim ve suyunu şekene kadar pişirelim.

3

Sonra ocağı kapatalım ceviz ve tarçını ekleyelim soğumaya bırakalım.

4

Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alalım.Yoğurmaya başlayalım.

5

Azar azar unu da ilave ederek yoğuralım yumuşak ama toparlanabilen bir hamur elde edelim. Hamurun 4te 1ni kenara alalım.

6

4te 3ünün kalıbın 12 gözüne pay edelim.Şekillendirme aşamalarını sola kaydırarak izleyebilirsiniz.

7

Tüm aşamaları tamamladıktan sonra 180 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

8

Deneyeceklere afiyetle. Aklınıza takılan bir şey olur ise aşağıya yorumda sorabilirsiniz. Sevgiler ♥️

İlginizi Çekebilir

Yazar Hakkında

Yorum Yap