Elmalı Gül Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır? Yine dün yaptığım ve tarifi çok istenen elmalı gül kurabiyemin tarifini sayfama bırakıyorum. Kıyır kıyır bir elmalı kurabiye oluyor. Ertesi günde hiç yumuşamıyor nemlenmiyor.
Elmalı Gül Kurabiye Tarifi
Elmalı Gül Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Elmalı Gül Kurabiye Tarifi Malzemeleri
125 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 tane yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1, 5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4-4, 5 su bardağı un
İçi harcı için;
3 tane elma
2 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı şeker
Elmalı Gül Kurabiye Tarifi Hazırlanışı
Elmaları kabuklarını soyup rendeleyelim ve üzerine şeker, tarçın ve cevizide ekleyip kısık ateşte ocakta biraz pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Diğer yanda derin bir kaba yağ,yumurta ,şeker,vanilya koyup elimizle iyice yedirelim.Daha sonra kabartma tozunu koyalım.En son unumuzu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Hamurumuzu ikiye ayıralım.İlk parçayı tezgaha alalım ve açalım çok kalın bırakmayın aşırı inceltmeyin.Ağzı geniş bir su bardağıyla yada yuvarlak bir kalıpla yuvarlaklar keselim.
Yuvarlağa ortasını kesmeden yarım artı şeklinde kesikler atalım.Tam ortasına elmalı harçtan koyup ilk kestiğimiz parçayı birleştirelim.Daha sonra sırayla diğer parçalarıda gül şeklinde birleştirelim ve sıkıca tutturalım.İyice yapıştırın birbirine hamuru değilse iyi yapışmayan yerlerken pişerken açılır.
Bu şekilde tüm hamurumuzu hazırlıyoruz ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.Tam bir tepsi çıkıyor bu ölçüden .Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim. AFİYET OLSUN.